Echinaceea: proprietăţile sale speciale

echinaceea - proprietăți

Echinaceea: proprietăţile sale speciale

Echinaceea este o plantă care provine din America de Nord, ce a fost descoperită şi folosită ca remediu natural de mai bine de 400 de ani, de către triburile de indieni. Este cunoscută datorită proprietăţilor sale curative, existând dovezi păstrate în piatră şi piei de animale vizavi de poţiunile medicinale realizate din echinaceea de către vracii indienilor americani.

În acea perioadă, această plantă era folosită cu precădere în calmarea simptomelor provocate de viroze şi răceli. Odată cu venirea exploratorilor europeni, au fost descoperite mai multe proprietăţile ale acesteia, toate la fel de importate pentru buna funcţionare a organismului.

De-a lungul timpului, oamenii au foosit echinaceea pentru a trata scarlatina, sifilisul, malaria, septicemia şi difteria. Deşi ea a fost extrem de populară în secolele al XVIII-lea şi al XIX-lea, odată cu apariţia antibioticelor, utilizarea sa a început să scadă.

Preparatele din echinacea au redevenit însă cunoscute cu precădere în Germania, de-a lungul secolului XX. De altfel, cea mai mare parte a cercetării ştiinţifice pe Echinacea a fost efectuată în Germania.

 

 

Articol - produs - echinaceea

 

 

Astăzi, oamenii folosesc echinaceea pentru combaterea simptomelor provocate de gripă şi răceală, cum sunt durerea în gât, tusea şi febra, dar şi pentru a scurta durata acestora. Mulţi botanişti recomandă această plantă şi pentru întărirea sistemului imunitar şi lupta împotriva infecţiilor din organism.

Echinaceea are însă multe alte proprietăţi:

  • Tratează şi previne afecţiunile hepatice – conţine ingrediente cu rol detoxifiant, protejând în acelaşi timp ficatul;
  • Combate infecţiile tractului urinar – studiile au arătat că aplicarea ceaiului călduţ de echinaceea ajută la calmarea simptomelor provocate de infecţiile urinare, iar în unele cazuri aplicarea cremei cu echinaceea reduce riscul apariţiei infecţiilor vaginale cu până la 16%;
  • Tratează afecţiunile bucale – studiile au arătat o legătură strânsă între consumul de echinaceea şi scăderea riscului de gingivită (o boală orală, ce apare din cauza unor infecţii bacteriene). Mai mult, consumul de echinaceea ajută la menţinerea unor dinţi frumoşi şi sănătoşi;
  • Vindecă rănile, eczemele şi psoriazisul – doctorii au confirmat beneficiile sale pentru vindecarea acestor afecţiuni ale pielii, având rol anti-inflamator şi prevenind infectarea rănilor deschise;
  • Susţine sănătatea creierului – poate fi folosită şi pentru tratarea diverselor probleme ale sistemului nervos, cum este ADHD-ul, anxietatea, depresia sau fobia socială;
  • Scade tensiunea arterială – ingredientele cu rol anti-inflamator din echinaceea fac posibilă reducerea tensiunii arteriale;
  • Are rol antioxidant – consumată sub formă de ceaiuri sau capsule, ajută la eliminarea radicalilor liberi şi la evitarea stresului oxidativ de la nivel celular.

 

O foarte bogată sursă de echinaceea se regăseşte în suplimentul alimentar Echinacea, ce poartă numele plantei, care reprezintă o combinație naturală recomandată în infecții respiratorii și infecții rezistente la antibiotice sau recidivante, susținând organismul în lupta cu răceala, tusea și gripa, ameliorând durerile în gât.

Mai mult, datorită formulei sale eficiente, este un puternic imunostimulator. În plus, contribuie la menținerea unui sistem imunitar puternic, protejând corpul de factorii externi care pot afecta sănătatea, în perioada în care imunitatea este scăzută.

De asemenea, prin administrarea capsulelor de Echinacea, se îmbunătățește sănătatea căilor respiratorii superioare, observându-se beneficii și la nivelul urogenital.

 

Distribuie aceasta postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *