Importanţa dezinfectării suprafeţelor

Importanţa dezinfectării suprafeţelor

Dezinfectarea suprafeţelor cu produse de cea mai bună calitate este extrem de importantă pentru combaterea microbilor și a virușilor şi menţinerea unui organism sănătos şi puternic, cu precădere acum, când Coronavirusul se află la tot pasul, iar obiectele cu care intri în contact reprezintă una dintre principalele surse de contaminare.

Cercetările privind transmiterea și efectele COVID-19 atestă faptul că virusul se transmite prin contact direct cu secrețiile respiratorii ale unei persoane infectate (prin tuse și strănut) și prin atingerea suprafețelor contaminate de virus. Virusul poate supraviețui pe diferite suprafețe, de la câteva ore până la câteva zile. Vestea bună? Dezinfectanții obișnuiți îl pot ucide. Ce înseamnă acest lucru când vine vorba de casa ta? Că trebuie dezinfectată şi igienizată cât mai des cu putinţă, folosind produse calitative şi atestate de către specialişti, astfel încât virusul să nu persiste o perioadă lungă de timp.

Fiecare locuință este diferită, dar suprafețele cu care se intră cel mai des în contact sunt: mânerele ușilor, mesele, scaunele, balustradele, suprafețele din bucătărie și baie, robinetele, toaletele, întrerupătoarele electrice, telefoanele mobile, calculatoarele, tabletele, tastaturile, telecomenzile și jucăriile preferate.

Este important să nu şteargă soluțiile de curățat imediat după ce au fost aplicate pe o suprafață. Multe produse de dezinfectat, precum șervețelele și sprayurile trebuie să fie lăsate să acționeze pe o suprafață timp de câteva minute pentru a fi eficiente Trebuie citite cu atenţie instrucțiunile pentru a te asigura că foloseşti produsele conform recomandărilor și că nu distrugi obiectele sensibile, precum telefoanele mobile și alte dispozitive electronice. În cazul celor din urmă, poţi opta pentru utilizarea unor folii de protecție, care pot fi curățate.

 

 

Atunci când dezinfectezi suprafețele manual, folosind un recipient de pulverizare și o lavetă, trebuie să se ţină cont de următoarele instrucţiuni:

  • Curăță suprafețele foarte bine înainte de a aplica dezinfectantul;
  • Lăsă suprafețele să se usuce;
  • Amestecă produsul cu apă de la robinet, respectând dozajul recomandat. Este foarte important să se respecte informațiile de pe etichetă;
  • Pulverizează soluția obținută peste toată suprafața obiectelor;
  • Lăsă dezinfectatul să acționeze conform instrucțiunilor de pe ambalaj;
  • Clăteşte ulterior cu apă curată. Atunci când dezinfectezi aparatele folosite în procesarea alimentelor, clăteşte-le foarte bine, utilizând apă potabilă.

Din categori soluţiilor cele mai potrivite pentru curăţarea şi dezinfectarea suprafeţelor din locuinţa personală fac parte dezinfectantul pentru suprafețe beactive food 02 rtu şi dezinfectatul pentru suprafeţe BEACTIVE 02 rtu, cu un spectru larg de activitate împotriva bacteriilor, drojdiilor și a fungilor gram-pozitive și gram-negative, datorită agenţilor tensioactivi și a solvenților pe care-i conține.

Produsele s-au dovedit a fi eficiente atunci când au fostdiluate în apă de duritate până la 300 ppm de CaCO3 și în prezența unor niveluri ridicate de murdărie organică, în conformitate cu standardul european în laboratoarele externe independente.Pot fi aplicat prin diferite mijloace: prin acțiuni mecanice, precum spălarea pardoselilor cu mopul, ștergerea suprafețelor folosind o cârpă sau folosirea unui serveţel impregnat sau prin pulverizarea produsului pe suprafețele afectate.

Asigură-te că obiectele din locuinţă sunt mereu curate şi dezinfectate, iar membrii familiei tale nu sunt expuşi contaminării cu COVID-19, indiferent de riscuri!

Distribuie aceasta postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *