Importanţa vitaminei C în menţinerea sănătăţii organismului

Importanţa vitaminei C în menţinerea sănătăţii organismului

Faptul că Vitamina C este benefică pentru organismul uman o știm încă din copilărie. În sezonul rece, părinții adesea optau să ne oferefructebogate în această vitamină, precum lămâi, portocale și kiwi, ajutându-ne să o asimilăm pe cale naturală.

Devenind adulți, am ajuns să fim îngrijorați la rândul nostru de astfel de aspecte legate de sănătatea noastră şi a membrilor familiei, căutând surse naturale de Vitamina C, care să susțină organismul în lupta împotriva virozelor și răcelilor sezoniere. Pe lângă alimente, s-au descoperit multe posibilităţi de asimilare a Vitaminei C, ce reprezenă o alternativă ideală cu eliberare prelungită și absorbție rapidă.

Dat fiind faptul că sistemul imunitar se extinde la nivelul celular al fiecărui organ, acesta este responsabil de protejarea lor și susținerea organismului împotriva virușilor şi a infecțiilor. Lipsa unei cantități necesare de Vitamina C se poate observa prin oboseală, iritabilitate, anxietate,lipsa poftei de mâncare, anemie, dureri osoase, cât și căderea dinților.

Dintre numeroasele beneficii pe care le are vitamina C, amintim:

  • Ajută la întărirea imunității – este un antioxidant puternic, care întărește capacitatea naturală de protecție a organismului;
  • Protejează împotriva răcelilor – datorită proprietăților antioxidante, poate preveni și ajuta la tratarea răcelilor și reduce simptomele asociate acestora;
  • Reduce riscul de boli cronice – protejează împotriva radicalilor liberi, care sunt asociați cu un risc ridicat de apariție a multor boli cronice;
  • Ajută la scăderea hipertensiunii – suplimentele pe bază de vitamina C ajută la scăderea tensiunii arteriale și a presiunii sistolice a sângelui, dar și la dilatarea vaselor de sânge;
  • Protejează împotriva bolilor cardiovasculare;
  • Previne atacurile de gută – acestea apar atunci când nivelul de acid uric din sânge este ridicat, iar vitamina C ajută la reducerea nivelului de acid uric;
  • Previne deficiența de fier și ajută, în același timp, la îmbunătățirea absorbției de fier în organism;
  • Stimulează producția de colagen – vitamina C este de mare ajutor în producția de colagen, o componentă esențială multor țesuturi din organism;
  • Ajută la îmbunătățirea memoriei – vitamina C nu doar că îmbunătățește capacitatea de memorare, ci protejează și împotriva stresului oxidativ de la nivelul creierului și a coloanei vertebrale, scăzând riscul de apariție a demenței;
  • Îmbunătățește vederea – consumul de suplimente de bază de vitamina C încetinește progresia degenerării maculare, care este asociată cu pierderile de vedere;
  • Îmbunătățește aspectul pielii – datorită faptului că favorizează producția de colagen, vitamina C ajută la menținerea elasticității pielii;
  • Ajută la scăderea în greutate – consumul de alimente și suplimente de bază de vitamina C ajută la arderea grăsimilor și la acumularea de masă musculară.

Suplimentelul alimentar Vitamina C 1000 mg. cu aromă de zmeură favorizează apărarea naturală a organismului și îl susține atunci când imunitatea sa este foarte scăzută. Conține celuloză, amidon din porumb și magneziu, care îi conferă calitățile necesare să menţină corpul în cea mai bună formă, cu un nivel de energie la cote înale, crescându-i rezistenţa la stresul oxidativ.

Ai grijă de sănătatea ta şi a celor din jur! Consumă o cantitate suficientă de vitamina C, astfel încât organismul tău să facă faţă tuturor provocărilor, indiferent de sezon!

Distribuie aceasta postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *