Importanţa administrării de suplimente alimentare pentru prevenirea răcelii şi a gripei

Importanţa administrării de suplimente alimentare pentru prevenirea răcelii şi a gripei

Suplimentele alimentare sunt preparate ce conțin vitamine, săruri minerale sau alte substanțe cu efect nutrițional sau fiziologic (fibre, aminoacizi, acizi grași, extracte vegetale sau animale), indicate atunci când, din anumite motive, aceste substanțe lipsesc sau nu se regăsesc într-o cantitate suficientă în dieta zilnică. Consumul de suplimente alimentare nu trebuie să înlocuiască însă o alimentație echilibrată, ci, eventual, să vină ca o completare a unui stil de viață sănătos.

În funcție de conținutul lor, cât și de legislația aplicabilă, suplimentele alimentare pot fi încadrate în două mari categorii: cele care conțin vitamine și minerale și cele care conțin plante și extracte din plante. Vitaminele și mineralele sunt substanțe care sunt necesare bunei funcționări a organismului. Atunci când acestea nu pot fi sintetizate de către organism, pot fi aduse din exterior (prin alimente sau suplimente alimentare).

            Suplimentele alimentare pot ajuta la asigurarea cantităților adecvate de substanțe nutritive esențiale organismului sau la menținerea stării de sănătate și a unui nivel optim de performanță, în situația în care necesarul de substanțe nutritive nu este obținut doar din alimentație.

Pentru multe persoane, sezonul rece vine la pachet cu efectele neplăcute ale gripei şi răcelii, astfel că încercarea de a evita afecţiunile de sezon devine imperioasă. În acest sens, există numeroase studii care demonstrează eficienţa suplimentelor alimentare în prevenirea, ameliorarea simptomelor sau reducerea numărului de zile de convalescenţă necesare organismului în cazuri de infecţii respiratorii sau boală.

Este de datoria fiecăruia dintre noi să ajutăm la susţinerea sistemului de apărare a organismului nostru sau al celor mici, încă de la primele semne ale instalării unei răceli sau în situaţiile de risc crescut de infecţii. Pentru a menţine imunitatea la nivelul eficient de apărare, trebuie să adoptăm un stil de viaţă cât mai sănătos şi echilibrat şi să administram suplimente care să ne ajute în acest sens.

Cum le putem alege însă pe cele mai bune? Răspunsul este simplu: în funcţie de vitaminele, mineralele şi extractele naturale pe care le conţin. Cu cât sunt mai eficiente, cu atât ne vor ajuta mai mult sistemul imunitar să facă faţă diverselor provocări cu care se confruntă.

 

 

Cele mai recomandate în prevenirea, dar şi tratarea cu succes a răcelii şi a gripei sunt:

  • Pulberea de salcie – are rol antireumatic, antiinflamator, analgezic, sedativ, antipiretic, tonic, astringent și hemostatic;
  • Vitamina C – este extrem de benefică pentru întărirea imunității, ca protecție împotriva răcelilor, bolilor cardiovasculare și pentru reducerea riscului de boli cronice;
  • Florile de muşeţel – sunt recunoscute pentru acţiunea lor antispastică, antiinflamatorie, carminativă, antialergică și epitelizantă;
  • Sulfatul de zinc heptahidrat – are rolul de a menţine buna funcționare a sistemului imunitar și a proceselor de diviziune celulară.

Un supliment alimentar care îţi va fi un bun aliat în lupta împotriva răcelilor şi gripelor de sezon este este Răceală şi Gripă Foarte, ce conţine capsule realizate dintr-o combinație excelentă din cele mai bune elemente care susțin organismul pentru menținerea unui aparat respirator sănătos și puternic. De asemenea, combinația din plante cu un conținut de vitamina C și Zinc ajută la formarea unui sistem imunitar puternic, întărind foarte mult rezistența corpului la răceli și gripe.

Printre elementele care stau la baza capsulelor Răceală și Gripă Forte se regăsesc: pulberea de fructe de trandafiri de câine (Rosa canina), pulberea de salcie, vitamina C, florile de muşeţel, precum şi sulfatul de zinc heptahidrat, unul dintre cele mai importante oligoelemente.

Distribuie aceasta postare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *